Email info@ccescocia.cat
Tel. (soliciteu el numero per email)
Facebook logo Troba'ns al Facebook

Secció Cultural: Art, Literatura, Cinema i Música


Xerrada Dra Queralt Sole

La Secció Cultural del Casal s’encarrega principalment d’organitzar xerrades i taules rodones al voltant de diversos temes, amb el denominador comú d’estar rel.lacionades, directa o indirectament, amb la cultura catalana. Aquesta secció compta amb l’inestimable col.laboració del Departament de Llengues Hispàniques de la School of Languages and Cultures de la Universitat d’Edimburg.

 

Exemples de les nostres activitats han estat xerrades per commemorar el centenari de la gran escriptora catalana Mercè Rodoreda, o de pintors de fama internacional com Salvador Dalí i Joan Miró. Hem portat experts en la Segona República i la Guerra Civil, i també, conjuntament amb la Filmhouse, es va portar a terme un cicle de cinema català que va incloure pel.lícules del director català Bigas Luna i una exposició sobre Dalí. Al mateix temps hem tingut l’honor de rebre personalitats del món de les lletres catalanes, com el poeta Jordi Larios, que ens va llegir poemes del seu darrer llibre.


Sant Jordi 2010

Per Sant Jordi solem organitzar alguna vetllada literària per commemorar el Dia del Llibre, durant la qual es fan xerrades amb un tema comú, seguides de discussió amb el públic i de lectures de poemes. Al mateix temps, la Secció va participar, conjuntament amb la Universitat d’Edimburg, en l’organització de la darrera conferència de l’Anglo-Catalan Society a Edimburg, el novembre del 2009.


La Secció Cultural té el projecte d’eixamplar la seva proposta amb altres manifestacions culturals com concerts musicals o representacions teatrals.


Per veure quines activitats tenim programades, fes click al Calendari d'Activitats.